Ajax Vrouwen ruim langs FC Twente Vrouwen in Enschede

Door Voetbalcentraal, tuesday 2013-11-12 22:31:53

Ajax Vrouwen heeft dinsdagavond in de BeNe League een belangrijke zege geboekt op FC Twente Vrouwen. In Enschede won de ploeg van Ed Engelkes met 0-4. De Tukkers speelden het grootste gedeelte van de wedstrijd met tien man. Ajax Vrouwen kwam al vroeg op voorsprong door een benutte strafschop van Desiree van Lunteren. Larissa Wigger was de veroorzaker van de penalty. Zij haalde de doorgebroken Eshly Bakker neer en werd door de scheidsrechter naar de kleedkamer gestuurd. Ondanks een man-meer-situatie lukte het de elf van Engelkes niet om via uitgespeelde aanvallen gevaarlijk te worden. De snelheid van Claudia van den Heiligenberg en Mandy Versteegt brachten wel gevaar. Aan de andere kant werden Shanice van de Sanden en Ellen Jansen gevaarlijk, maar zij scoorden niet. Ruim vijf minuten voor het rustsignaal verdubbelde Bakker de voorsprong voor de Amsterdammers. Na een knappe actie van Van den Heiligenberg tikte de spits de bal tegen de touwen. In het eerste kwartier na rust besliste Ajax Vrouwen het duel. Eerst zette Versteegt de bezoekers op 0-3, waarna Van den Heiligenberg zelf een duit in het zakje deed. De defensie van de ploeg van Arjan Veurink zag er bij beide treffers niet heel solide uit. Na de twee snelle treffers van de Amsterdammers was de wedstrijd gespeeld en werd er niet meer gescoord door beide ploegen.