PEC Zwolle weet thuis niet te winnen van RKC Waalwijk

Door Voetbalcentraal, saturday 2013-11-30 20:55:12

Het duel tussen PEC Zwolle en RKC Waalwijk eindigde zaterdagavond in 1-1. De Zwollenaren kwamen via Saymak op voorsprong, maar door Joachim wisten de bezoekers een punt mee naar Waalwijk te nemen. Het spelbeeld was vanaf minuut één vrij duidelijk. PEC Zwolle had het veldoverwicht, maar RKC wist af en toe met een uitbraak wat gevaar te stichten. Na driemaal het aluminium van de paal en de lat te hebben getroffen kon PEC kon niet op een beter moment op voorsprong komen. Twee minuten voor rust was Saymak het meest attent op een van richting veranderde voorzet van Stef Nijland en wist hiermee RKC-doelman Jan Seda te verschalken. Aurélien Joachim was vanavond, net als vorige week, weer de man die het moest doen voor RKC Waalwijk. Vorige week wist hij Feyenoord in de laatste minuut de das om te doen door de enige treffer van die wedstrijd te scoren. Vanavond had hij niet zoveel tijd nodig om zijn stempel op de wedstrijd te drukken. Dankzij de treffer van Joachim reist de ploeg van Erwin Koeman tevreden met een punt huiswaarts.