Jóhansson belangrijk voor AZ tijdens winstpartij tegen Eagles

Door Voetbalcentraal, sunday 2013-09-15 16:31:30

AZ heeft de sterk presterende promovendus Go Ahead Eagles op een 3-0 nederlaag getrakteerd. In Alkmaar stonden de ploeg uit Deventer lange tijd met 1-0 achter door een goal van Aron Jóhansson. In de slotfase kwamen daar nog twee tegengoals bij. Viktor Elm en Steven Berghuis scoorden in blessuretijd. De eindstand was echter niet geflatteerd; Go Ahead kwam nauwelijks in de buurt van de gelijkmaker. De Amerikaan Jóhansson was beslissend voor AZ. Hij benutte in de eerste helft een strafschop, nadat hij zelf onderuit was gehaald door Sjoerd Overgoor. AZ had ondanks de geringe voorsprong weinig te vrezen van de bezoekers. De controle lag volledig bij de Alkmaarders. Elm had ruim voor zijn 2-0 al kunnen scoren. De twee late doelpunten waren een extraatje voor de AZ-fans, aangezien de punten al op zeker naar de Alkmaarders gingen.