Tien man FC Groningen houden voorsprong niet vast tegen RKC

Door Voetbalcentraal, saturday 2014-01-18 21:41:15

FC Groningen is het jaar begonnen met een punt. De Trots van het Noorden kwam tegen RKC Waalwijk niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Michael de Leeuw opende de score, Evander Sno tekende in de slotfase voor de gelijkmaker. De Leeuw, die voor de winterstop tegen NEC nog drie keer scoorde, maakte tegen RKC Waalwijk de openingstreffer. Debutant Hans Hateboer, die tot dan toe als rechtsback een prima wedstrijd speelde, stoomde op vanaf de linkerkant en gaf de bal voor op De Leeuw. De ex-speler van De Graafschap hoefde de bal alleen maar in te tikken. In de tweede helft kwam Hateboer echter zo hard in op RKC'er Remy Amieux, dat hij gelijk met rood het veld moest verlaten. Met tien spelers moest FC Groningen de gelijkmaker incasseren. Maikel Kieftenbeld maakte tien minuten voor het einde namelijk hands in de zestien. Evander Sno benutte de strafschop en bezorgde RKC een punt. Door dit gelijkspel blijft Groningen haken op de zesde plek. RKC Waalwijk heeft er weer een puntje bij gesprokkeld en blijft daardoor op de veertiende plek. Roda JC en ADO Den Haag kunnen de Brabanders bij een overwinning inhalen.