Feyenoord grijpt naast koppositie door verlies tegen Heracles

Door Voetbalcentraal, sunday 2013-10-27 16:49:37

Net als Ajax, FC Twente en PSV liep Feyenoord averij op. Heracles Almelo won voor de eerste keer in de clubhistorie in De Kuip (1-2). Graziano Pellè verloor in de slotfase zijn zelfbeheersing en moest dat met een rode kaart bekopen. Feyenoord begon nog wel met de nodige bravoure aan het duel. Pelle en Immers faalden in kansrijke positie en een doelpunt van Daryl Janmaat werd afgekeurd wegens buitenspel. Halverwege de eerste helft begon de Rotterdamse motor te sputteren. Het resulteerde zelfs in een doelpunt van de bezoekers uit Almelo. Uit een hoekschop tikte Jens Jurn Streutker de bal langs Erwin Mulder. Lang hield de voorsprong echter geen stand. Jean-Paul Boëtius zorgde met een heerlijke knal voor de gelijkmaker. Nog voor het rustsignaal teisterde Miquel Nelom de paal met een afstandsschot. Na rust maakte Feyenoord een fletse indruk. Kansen werden nauwelijks nog afgedwongen. Er viel wel een treffer te noteren, maar die was voor Heracles. Mikhail Rosheuvel schoot via de binnenkant van de paal raak. Otman Bakkal maakte een kwartier voor tijd zijn entree, maar het bood geen soelaas. Door een kopstoot moest Pellè voortijdig de gang naar de kleedkamer maken.