Heracles neemt met winst op RKC afstand van onderste regionen

Door Voetbalcentraal, friday 2014-01-24 22:35:00

Heracles heeft vrijdagavond een belangrijke overwinning geboekt op RKC Waalwijk. In het Polman stadion werd het 2-1 voor de club uit Almelo. Door de overwinning neemt Heracles afstand van de onderste regionen in de Eredivisie. Het team van trainer Jan de Jonge staat in ieder geval voor een dag in het linkerrijtje, en wel op de negende plaats. Vlak voor rust kwam Heracles op voorsprong door een goal van clubtopscorer Bryan Linssen. Na rust bouwde de Almeloërs de voorsprong verder uit. De Duitse spits Mark Uth kopte de 2-0 binnen. Via een vrije trap bracht Damiano Schet de spanning terug in de wedstrijd maar daar bleef het bij. Ondanks een paar kansen in de slotfase, reizen de Waalwijkers dus zonder punten terug naar Brabant. Bij beide teams kwamen er debutanten in het veld. Berry Powel mocht zijn eerste speelminuten maken voor Heracles. De spits tekende vorige week een amateurcontract bij de club. Aan de kant van RKC maakte Daniël de Ridder zijn debuut. De Ridder zat al een tijd zonder club, nadat Heerenveen zijn contract vorig jaar niet verlengde.