RKC Waalwijk dendert in laatste kwartier over FC Utrecht heen

Door Voetbalcentraal, sunday 2014-02-09 16:36:30

RKC Waalwijk en FC Utrecht hebben er zondagmiddag een spectaculair duel van gemaakt. Uiteindelijk wonnen de Brabanders met 5-2 van Utrecht. RKC begon sterk aan de wedstrijd en binnen negen minuten zat de eerste goal er al in. Romeo Castelen, die midweeks ook al op prachtige wijze, leek een identieke goal te maken als tegen Go Ahead. Maar een minuut later kreeg Utrecht al weer de kans op gelijk te maken. Vanaf elf meter faalde Jens Toornstra niet. Vervolgens werd er zeventig minuten lang niet gescoord. Tien minuten voor het einde van het duel werd Utrecht weer wakker geschud, doordat Daniel de Ridder de 2-1 op het scorebord zette. Twee minuten later leek het duel beslist doordat Kenny Anderson de 3-1 maakte, maar dat liet Steve de Ridder niet gebeuren. Hij maakte weer zestig seconden later de 3-2. Daarmee leek de ergste RKC-storm te zijn gaan liggen. FC Utrecht kon daarna weer op gelijke hoogte komen, doordat een RKC-verdediger de bal in de zestien met zijn hand toucheerde. Toornstra ging voor de tweede keer achter de bal staan, maar miste dit keer. Dat kwam Utrecht duur te staan. In de blessuretijd scoorde RKC namelijk nog twee keer via spitsen Jean David Beaugel en Aurelien Joachim. Door deze overwinning stijgt RKC naar de dertiende plek en haalt daarmee Utrecht in, dat nu een plek lager staat.