Huntelaar kopt Schalke naar zege in Duitse kraker

Door Voetbalcentraal, saturday 2014-02-15 22:08:33

Schalke 04 heeft zaterdag een hele belangrijke overwinning geboekt bij concurrent Bayer Leverkusen. Dankzij matchwinner Klaas- Jan Huntelaar werd het 1-2 in de Bayarena. Schalke verkleint hierdoor het gat met Leverkusen tot drie punten. In een wedstrijd die Leverkusen veelal domineerde, kwam Schalke via Leon Goretzka al na 28 minuten op een 0-1 voorsprong. Leverkusen had allang op voorsprong moeten staan, maar verzuimde te scoren. In de tweede helft voerde Leverkusen de druk nog maar eens op. Dit resulteerde in de 66ste minuut tot de gelijkmaker. Uit een hoekschop bracht Felipe Santana de thuisploeg op gelijke hoogte. Vlak daarvoor redde de Braziliaan Schalke nog door een bal voor de doellijn weg te koppen. Lang kon Leverkusen niet genieten van de gelijkmaker, want vijf minuten later was het via Huntelaar alweer 1-2. De Nederlander zette met een goed gemikte kopbal Schalke weer op voorsprong. Schalke- doelman Ralf Fährmann hield zijn ploeg in de eindfase met prachtige reddingen op de been. Door de zwaarbevochten uitzege blijft Schalke de Duitse topdrie in het spoor. Die Königsblauen boekte alweer de vierde overwinning op rij. Nummer 2 Leverkusen zag de achterstand op koploper Bayern München groeien naar zestien punten.