NEC boekt tegen RKC Waalwijk eerste uitoverwinning in jaar

Door Voetbalcentraal, saturday 2014-02-15 21:33:44

NEC heeft RKC Waalwijk uit zijn 'winning mood' gehaald, door de Waalwijkers in hun eigen stadion met 1-3 te verslaan. De laatste uitoverwinning van NEC dateerde van 22 februari 2013, dus inmiddels bijna een jaar geleden. NEC begon scherp aan de wedstrijd en na één minuut had Alireza Jahanbakhsh al bijna voor de eerste goal gezorgd. De bal belandde echter op de paal. RKC was bij zijn eerste schot op doel wel gelukkig. Romeo Castelen kreeg de bal op een presenteerblaadje aangeboden van Kenny Anderson en schoot de bal langs Kalle Johnsson. Het was echter NEC dat bleef aanvallen en opnieuw het houtwerk raakte. Kevin Conboy raakte de lat, nadat Jan Seda de bal licht kon toucheren. De derde grote kans was wel een doelpunt. Michael Higdon kopte de bal naar Rens van Eijden, die de bal met een gelukje bij Navarone Foor kreeg. De aanvallende middenvelder schoot de bal hard in het dak van de goal. Vijf minuten voor rust kwam NEC zelfs op voorsprong. Winteraankoop Lasse Nielsen kopte de bal uit een corner van Ryan Koolwijk in de verre hoek. In de tweede helft had RKC lang het overwicht, maar uiteindelijk was het toch NEC dat met de de 1-3 de overwinning veilig leek te stellen. Na een snelle counter gaf Sören Rieks de bal voor op Michael Higdon. De volley van de spits eindigde in een raar boogballetje, maar in tweede instantie wist de Engelsman tegenover een liggende Seda alsnog zijn negende treffer van het seizoen binnen te koppen. Door deze overwinning stijgt NEC twee belangrijke plekken op de ranglijst. Het passeert Roda JC en Cambuur Leeuwarden en staat nu op de vijftiende plek, dus boven de degradatiestreep. RKC staat daar weer twee plekken boven, met twee punten meer.