Sneijder en Galatasaray mogen hopen, Real Madrid op rozen

Door Voetbalcentraal, wednesday 2014-02-26 22:44:46

Galatasaray en Chelsea hebben hun eerste duel in de Champions League in Istanbul afgesloten met een 1-1 gelijkspel. De Turken mogen nog hopen op een stunt tijdens de return op Stamford Brigde. Een stunt zit er voor Schalke 04 niet meer in. Real Madrid gaf de Duitsers in Gelsenkirchen een pak slaag: 1-6. Chelsea had binnen tien minuten waarvoor het was gekomen naar de Turkse hoofdstad. Fernando Torres mocht de 0-1 en daarmee het belangrijke uitdoelpunt binnen schuiven. In het vervolg leunde het team van José Mourinho achterover. Na rust nam de druk van Galatasaray toe. Uit een prachtcorner van Wesley Sneijder, die vanaf de linkerkant speelde, hield Aurélien Chedjou de kansen van de Turken op de kwartfinale levend: 1-1. Voor Schalke 04 scoorde Klaas-Jan Huntelaar tegen Real Madrid. De spits deed dat echter pas in de negentigste minuut, toen zijn oude club doelman Ralf Fährmann al zes keer had gepasseerd. Binnen twintig minuten was de confrontatie beslist door goals van Karim Benzema en Gareth Bale. Beide heren troffen na de pauze opnieuw doel, net als Cristiano Ronaldo (2x).