Dordt en Graafschap in evenwicht: "Geen beste wedstrijd"

Door Voetbalcentraal, saturday 2013-12-07 00:44:02

DORDRECHT - FC Dordrecht en De Graafschap hebben vrijdagavond in een pover duel gelijk gespeeld: 1-1. Dordtenaar Giovanni Korte was na afloop tegenover Voetbal Centraal kritisch: "Het was geen beste wedstrijd van ons." Tekst: Michael Dreessen Dordrecht-trainer Harry van den Ham vond de slechte wedstrijd verband hield met het spel van de gasten uit Doetinchem: "De tegenstander was goed vandaag. Dan koester je een punt, zeker ook omdat De Graafschap een directe concurrent is." De Graafschap-trainer Pieter Huistra: "Ik vond dat we drie punten verdienden op basis van wat we hebben laten zien." Hoewel De Graafschap vrijdagavond meer persoonlijke duels won en voorin makkelijker combineerde dan de Zuid-Hollanders, was ook het spel van de ploeg uit Gelderland niet om over naar huis te schrijven. Verschillende keren kwamen passes niet aan, waardoor de Doetinchemmers niet echt gevaarlijk konden worden. Wellicht daarom besloot Anco Jansen na 25 minuten zelf op te rukken richting de zestien van Dordrecht. Vervolgens wist de aanvaller de bal in de korte hoek achter doelman Warner Hahn te schuiven: 0-1. Lang mochten de Achterhoekers niet van die voorsprong genieten. Drie minuten later mocht Yoell van Nieff twintig meter van de goal aanleggen voor een vrije trap. De van Groningen overgekomen huurling krulde de bal fraai in de kruising. In het daaropvolgende uur kregen beide ploegen mogelijkheden om de overwinning naar zich toe te trekken, maar in doelpunten resulteerde dat niet. Kansen waren er in het tweede bedrijf met name voor Paul Gladon namens FC Dordrecht en voor Edwin Linssen van De Graafschap. Met het gelijkspel blijft het verschil tussen koploper FC Dordrecht en De Graafschap tien punten. Lichtpuntje voor FC Dordrecht was de rentree van clubtopscorer Giovanni Korte, die terugkeerde van een wekenlange blessure. Korte keek met gemengde gevoelens terug op zijn terugkeer: "Ik was wel blij dat ik minuten maakte natuurlijk. Maar ik wil mezelf altijd bewijzen en dat heb ik vandaag niet kunnen doen."