Cambuur overnacht in linkerrijtje na zege op RKC

Door Voetbalcentraal, friday 2014-03-14 23:10:54

Handhaving in de Eredivisie kan SC Cambuur zes wedstrijden voor het einde van het seizoen nauwelijks meer ontgaan. De ploeg uit Leeuwarden versloeg RKC in eigen huis met 3-2 en stijgt naar het linkerrijtje van de Eredivisie. RKC moet daarentegen vrezen voor degradatie. Opvallend bij RKC was de basisplaats van doelman Arjen van Dijk. De normaal gesproken reservedoelman kreeg de voorkeur boven Jan Seda. De doelman bewees het gelijk van de trainer niet compleet, aangezien Bob Schepers na een ruim kwartier met een schot vanaf 25 meter over hem heen schoot. Van Dijk ging allerminst vrijuit. Zijn collega aan de andere kant, Leonard Nienhuis, ging even later echter nog erger in de fout: een terugspeelbal verwerkte hij in de voeten van Damiano Schet. Schet profiteerde en scoorde de 1-1. Toch ging Cambuur rusten met een voorsprong, omdat Martijn Barto in de 42ste minuut de 2-1 scoorde na een actie van Elvis Manu. RKC liet zich echter niet uit het veld slaan en produceerde na rust de 2-2: Jean-David Beauguel prikte de treffer op aangeven van Robert Braber. Toch hield Cambuur de drie punten in eigen huis door laat in de wedstrijd de 3-2 te scoren. Het was Elvis Manu die scoorde, na gepruts van de defensie van RKC. Cambuur stijgt naar de negende positie na de overwinning op RKC, terwijl voor RKC de vrees voor degradatie met de week stijgt. Het verschil met de hekkensluiters Roda JC en NEC bedraagt twee punten. Roda JC gaat morgen op bezoek bij Heracles, NEC ontvangt zondag FC Utrecht.