Schalke houdt schade beperkt in Madrid, maar verliest wel

Door Voetbalcentraal, tuesday 2014-03-18 22:45:08

Real Madrid heeft zich voor de kwartfinales van de Champions League gekwalificeerd. Na de 1-6 overwinning in Gelsenkirchen werd Schalke 04 in eigen huis ditmaal met 3-1 opzijgezet. Uitblinker was, natuurlijk, Cristiano Ronaldo. Ronaldo schoot twee keer raak. Hierdoor heeft de Portugees nu zeven duels op rij gescoord in het miljoenenbal. Ruud van Nistelrooy bezit het record van meeste aantal wedstrijden op rij scoren. Hij deed dat negen keer. Ronaldo opende de score op aangeven van Gareth Bale, na twintig minuten. Ruim een kwartier voor tijd schoot hij verwoestend raak en tekende daarmee voor de 2-1. Een minuut later scoorde ook Alvaro Morata voor de Koninklijke. Schalke was voor rust nog via een van richting veranderd schot van Tim Hoogland op 1-1 gekomen. Real Madrid is de derde Spaanse club die zich plaatst voor de kwartfinales. Barcelona en Atlético gingen de Madrilenen voor.