Matig PSV boekt overwinning op tiental van ADO Den Haag

Door Voetbalcentraal, sunday 2013-12-22 18:40:00

PSV gaat met een zege de feestdagen in (2-0). Groots was het spel tegen ADO Den Haag zeker niet, maar door de drie punten stijgt het elftal van Phillip Cocu wel naar de zevende plaats in de Eredivisie. Na ruim een half uur spelen in het Philips Stadion ging het helemaal mis voor de gasten uit de hofstad. Gino Coutinho haalde Memphis Depay onderuit en moest met een rode kaart het veld verlaten. Zijn vervanger Martijn de Zwart had geen antwoord op de strafschop van Jürgen Locadia. De PSV-aanvaller verdubbelde de voorsprong enkele minuten voor rust met een intikker van dichtbij. Door commentaar op de leiding moest Henk Fräser, assistent-trainer van ADO Den Haag, de tweede helft vanaf de tribune aanschouwen. Na rust zakte het spel van PSV ver beneden pijl, iets dat zeer slecht viel bij de aanhang. Regelmatig kwam er gefluit van de ontevreden supporters. Pas in blessuretijd was er nog opwinding. Door een overtreding van Karim Rekik kreeg de ploeg van Maurice Steijn een strafschop mee. Tom Beugelsdijk zag zijn inzet echter gekeerd worden door Jeroen Zoet. Arbiter Tom van Sichem floot direct na de misser van de Hagenaar voor de laatste keer op zijn fluitje.