Ajax maakt met degelijke zege op RKC geen fout in titelrace

Door Voetbalcentraal, wednesday 2014-04-02 20:40:43

Ajax is weer een stap dichter bij een vierde opeenvolgend kampioenschap. De Amsterdammers kwamen in de eerste helft in Waalwijk vrij gemakkelijk op een 2-0 voorsprong, waarna een gezapige tweede helft volgde. RKC legde de koploper in het eerste bedrijf geen strobreed in de weg. Joël Veltman mocht vrij inkoppen vanuit een hoekschop, waarmee hij de bezoekers de voorsprong bezorgde. Davy Klaassen verdubbelde de marge met een laag schot. In het restant van de wedstrijd werd er niet meer gescoord. Beide ploegen leken al met hun gedachtes bij het komend weekend te zitten. Het grootste gevaar van Ajax was een vrije trap van Lasse Schöne in het zijnet. Ajax kan komend weekeinde kampioen worden, bij een overwinning op Vitesse en een misstap van Feyenoord.