Willem II overtuigt niet, maar houdt winnend Dordt achter zich

Door Voetbalcentraal, friday 2014-04-18 22:07:00

Willem II blijft lijstaanvoerder in de Jupiler League. De Tilburgers wonnen met een klein verschil van FC Emmen en behouden hun voorsprong op concurrent FC Dordrecht. Zelf pakten de Schapenkoppen een ruime overwinning op bezoek bij Telstar. Excelsior staat steviger op de derde plaats, het profiteerde van het puntverlies dat VVV-Venlo en FC Den Bosch leden. Willem II - FC Emmen 3-2 Het verschil tussen Willem II en FC Emmen is aanzienlijk op de ranglijst, maar binnen de lijnen was daar vanavond niet veel van te merken. Al na negen minuten kwamen de bezoekers verrassend op voorsprong via Tim Siekman. Eenmaal van de schrik bekomen wist Willem II het in een tijdsbestek van twee minuten om te buigen. Jonas Heymans maakte de gelijkmaker en eigen doelpunt van Siekman betekende de 2-1. Emmen bleef zich echter kranig verweren en kwam opnieuw op gelijke hoogte. Kevin Goertz was de gevierde man. De gasten hielden stand tot de rust, maar zagen kort daarna hoe Robbie Haemhouts de winnende 3-2 maakte voor Willem II. Ondanks kansen voor beide ploegen bleef de stand vervolgens ongewijzigd, het eindsignaal van scheidsrechter Martin van den Kerkhof zorgde voor grote opluchting in Tilburg. Overige uitslagen: Telstar - FC Dordrecht 2-5 Jong Ajax - Excelsior 0-2 De Graafschap - Sparta Rotterdam 1-0 FC Den Bosch - FC Eindhoven 0-0 FC Oss - FC Volendam 2-2 MVV - Fortuna Sittard 3-3 Jong PSV - Achilles '29 2-1 Helmond Sport - Jong FC Twente 5-1 VVV-Venlo - Almere City 3-3