BeNe League: FC Twente wint bij subtopper ADO

Door Voetbalcentraal, friday 2014-04-18 23:42:00

FC Twente Vrouwen is op gelijke hoogte gekomen met lijstaanvoerder Standard Luik. De Tukkers versloegen buitenshuis ADO Den Haag (1-3). De titelconcurrent komt later dit weekeinde nog in actie en kan dus weer uitlopen. FC Twente kende een flitsende start in de Hofstad. Ellen Jansen zette de bezoekers al in de tweede minuut op voorsprong en tien minuten daarna verdubbelde Emilie Fillion de marge. Kort voor rust bracht Kitty Susan ADO terug in de wedstrijd, door de aansluitingstreffer aan te tekenen. Vervolgens bleef het lang spannend en bleven doelpunten uit, totdat Marlous Pieëte de gasten in de slotfase op een comfortabele 1-3 voorsprong zette. Dat bleek tevens de eindstand. Overige uitslagen: sc Heerenveen - Telstar 1-3 PSV/FCE - PEC Zwolle 2-3 AA Gent - OH Leuven 2-0 Anderlecht - Lierse SK 2-2 Later reacties Jennifer Vreugdenhil, Michelle Vrieling, Emilie Fillion, Siri Worm, Lavinia Poku en Jennieke van der Pol!