FULL TIME: PEC Zwolle geeft Ajax pak slaag en wint beker

Door Voetbalcentraal, sunday 2014-04-20 17:30:00

PEC Zwolle en Ajax willen dolgraag de KNVB-beker winnen. Hoe gaat het aflopen in de Kuip? Voetbal Centraal volgt de verrichtingen in Rotterdam-Zuid op de voet. PEC Zwolle - Ajax: 90' Afgelopen in de Kuip. PEC Zwolle wint de KNVB-beker 2013/2014! 89' Het is natuurlijk allang geen wedstrijd meer. De KNVB-beker gaat tot ieders verrassing mee naar Zwolle 86' Grote kans voor Gravenbeek, maar Vermeer staat goed op te letten 85' Glimlach op het gezicht van Ron Jans. Dit had hij natuurlijk nooit durven dromen 82' Ryan Thomas, goed voor twee treffers, wordt vervangen door Giovanni Gravenbeek 79' Boer wordt ook niet zenuwachtig door een schot van Sigthorsson 78' Voorzet van De Sa is een makkelijke prooi voor Diederik Boer 76' Drost komt net te kort om te scoren. Wel een hoekschop voor PEC Zwolle 71' Wissel bij PEC Zwolle. Joost Broerse wordt vervangen door Darryl Lachman 69' Hopeloze voorzet van Drost op Fernandez. Zesde Zwolse treffer blijft voorlopig uit 66' Blessurebehandeling voor Klich. Spelt ligt even stil halverwege de tweede helft van de bekerfinale 64' 'Het is stil aan de overkant' zingen de PEC-supporters richting de aanhang van Ajax. Het is een dramatische dag voor de fans van de koploper 62' PEC Zwolle laat na om Ajax meer pijn te doen. Pass van Fernandez komt niet aan 59' Fernandez en Klich alleen op Vermeer af, maar Blind voorkomt de zesde Zwolse treffer. Ajax maakt een afgang mee in Rotterdam Het doelpunt van Bram van Polen:
Bram van Polen by goalsandmore 57' Davy Klaassen schiet over. Nog ruim een half uur te spelen in de Kuip 55' Kopbal van Kolbeinn Sigthorsson gaat voorlangs. Ajax heeft vier doelpunten en een wonder nodig 54' Dubbele wissel bij Ajax. Lesley de Sa en Christian Poulsen vervangen Bojan Krkic en Niklas Moisander 50' GOAL! En dat is vijf! Bram van Polen passeert Kenneth Vermeer met hard schot. 5-1 voor PEC Zwolle! 49' Thulani Serero ligt geblesseerd op de grond. PEC Zwolle gaat een hoekschop nemen 46' De tweede helft is begonnen. PEC nog 45 minuten verwijderd van eerste beker in clubhistorie 45' Rust in de Kuip. PEC Zwolle op een 4-1 voorsprong. Kan Ajax het nog spannend maken in de tweede helft? De tweede treffer van Guyon Fernandez:
Guyon Fernandez2 by goalsandmore 37' Schot van Bojan Krkic op de lat. Ajax moet bijkomen van de enorme dreun die PEC Zwolle heeft uitgedeeld 34' GOAL! Wat is er met Ajax aan de hand? Fernandez met zijn tweede treffer. PEC Zwolle op 4-1! Het doelpunt van Guyon Fernandez:
Guyon Fernandez by goalsandmore 25' Frank de Boer schudt het hoofd. Hij wil de dubbel pakken, maar dat zit er op deze manier niet in 22' GOAL! Een sensatie hangt in de lucht. Guyon Fernandez zet PEC Zwolle op een 3-1 voorsprong! 20' PEC-aanhang heeft het naar de zin in de Kuip. Ajax-publiek is wat stiller De tweede treffer van Ryan Thomas:
Ryan Thomas2 by goalsandmore De gelijkmaker van Ryan Thomas:
Ryan Thomas by goalsandmore 12' GOAL! Weer Ryan Thomas! Uit een rebound knalt hij PEC Zwolle op voorsprong: 2-1 11' Schot van Daley Blind vliegt naast het doel. Ajax op zoek naar hernieuwde voorsprong 8' GOAL! Ryan Thomas brengt PEC Zwolle op 1-1. Rustperiode heeft Ajax geen goed gedaan 6' Ploegen staan weer op het veld. Ajax op 0-1 door vroege treffer Van Rhij Doelpunt van Ricardo van Rhijn: