Vuurwerk in de Kuip: ''Supporters zijn twee keer gefouilleerd''

Door Voetbalcentraal, sunday 2014-04-20 21:35:00

Al in de eerste minuut van de bekerfinale ging het mis. Supporters van aanhang gooiden namelijk vuurwerk op het veld van de Kuip. Na een onderbreking van bijna twintig minuten hervatte scheidsrechter Bas Nijhuis de wedstrijd tussen PEC Zwolle en Ajax weer. ''De supporters zijn twee keer gefouilleerd'', verklaart een woordvoerder van Ajax aan De Telegraaf. ''Bij het betreden van de treinen en bussen bij het stadion. Het is geen excuus, maar kennelijk betreft het hier moeilijk op te sporen vuurwerk.'' Ajax kwam door een prachtig doelpunt van rechtsback Ricardo van Rhijn al snel op voorsprong, maar het was snel gedaan met de Amsterdamse vreugde. PEC Zwolle bleek dodelijk effectief en won de eindstrijd in Rotterdam met 5-1.