Van Aanholt schiet Vitesse in laatste minuut langs PEC Zwolle

Door Voetbalcentraal, saturday 2014-01-18 21:34:46

Vitesse heeft PEC Zwolle in het IJsseldeltastadion verslagen. Een vliegende start in de eerste tien minuten zorgde voor de treffers, waarna er tachtig minuten niet meer gescoord werd. Uiteindelijk schoot Patrick van Aanholt Vitesse in de laatste minuut van de officiƫle speeltijd naar de overwinning. Vitesse kwam dus razendsnel uit de startblokken. Na twee minuten scoorden de Arnhemmers de openingstreffer al, via Christian Atsu. PEC ontwaakte daarna snel uit hun winterslaap en kwamen al snel op gelijke hoogte. Jesper Drost gaf de bal af bij Guyon Fernandez en hij schoof de bal uit de draai achter Piet Velthuizen. Twee minuten later kreeg Vitesse de ideale kans om weer op 1-2 te komen. Renato Ibarra schoot het strafschopgebied binnen en voor Marc van Hintum was een tackle de enige manier om de Venezolaan af te stoppen. Daarop volgde een strafschop, die wel een prooi leek voor Lucas Piazon. Maar de Braziliaan schoot de pingel in de handen van keeper van Diederik Boer. In het halfuur dat daarna volgde, waren er voor beide ploegen kansen om de score in hun voordeel uit te breiden. Na twintig minuten in de tweede helft kwamen bij beide ploegen twee nieuw gekochte aanvallers in het veld. Bij PEC maakte Giovanni Hiwat plaats voor Thasanis Karagounis, terwijl Giorgi Chanturia het veld mocht ruimen voor Zakaria Labyad. In het laatste kwartier was het vooral PEC dat trok aan de overwinning. In de laatste minuut was het echter toch Vitesse dat aan het langste eind trok. Van Aanholt kwam in het strafschopgebied en schoot met links de bal onder Boer door. Door deze winst blijft Vitesse eerste. Het ligt aan de wedstrijd tussen PSV en Ajax of Vitesse koploper blijft. PEC Zwolle blijft met dit verlies op de elfde plek staan.