FC Utrecht in eigen huis overklast door Feyenoord

Door Voetbalcentraal, sunday 2014-01-19 16:26:05

UTRECHT - Feyenoord heeft zondag goede zaken in de strijd voor het kampioenschap. FC Utrecht werd in de eigen Galgenwaard met maar liefst 2-5 opzij gezet. Met name de manier waarop dat gebeurde, was indrukwekkend. Tegenvaller voor Feyenoord was het uitvallen van Jean-Paul Boëtius. Tekst: Michael Dreessen Ondanks de goede bedoelingen van de Rotterdammers in de beginfase van het duel was het FC Utrecht dat de leiding nam. Binnen een kwartier verspeelde Jordy Clasie de bal aan Jens Toornstra, die de bal vervolgens fraai binnenschoot: 1-0. Wie dacht dat Feyenoord door die tegenvaller van slag zou zijn, kwam bedrogen uit. Amper vijf minuten later tikte Ruben Schaken, die helemaal vrij stond in het strafschopgebied van Utrecht, een inzet van Boëtius eenvoudig binnen. Het mooiste moest toen nog komen: een minuut later verschalkte Graziano Pellè doelman Robbin Ruiter met een bal achter het standbeen langs: 1-2. Maar ook de Rotterdammers mochten niet lang van die voorsprong genieten. Na ruim twintig minuten spel was Joris Mathijsen onoplettend bij een Utrechtse inworp, waardoor Steve de Ridder de vrijstaande Jens Toornstra kon bereiken en laatstgenoemde de bal achter Erwin Mulder schoot. Het duel werd er alleen maar spectaculairder op, want tien minuten later deelde Stefan de Vrij, die uit een corner scoorde, in de Rotterdamse feestvreugde. Een ijzersterk Feyenoord creëerde in die fase legio kansen, maar met name Graziano Pelle had zich in het eerste bedrijf onsterfelijk kunnen maken: de Italiaan nam vlak voor rust een voorzet van De Vrij ineens met een volley uit de draai. Doelman Ruiter kon de bal ternauwernood uit de bovenhoek van de goal wegtikken. Ook in het tweede bedrijf verzuimde Feyenoord lange tijd het duel te beslissen. Kansen waren er met name voor Boëtius en Tonny Vilhena. Twintig minuten voor het eindsignaal nam Schaken een pass van Boëtius aan, om het duel vervolgens te beslissen. In de slotfase mocht Vilhena de vijfde Rotterdamse treffer aantekenen. Ondanks het uitstekende veldspel en de prima zege van Feyenoord was er ook slecht nieuws: de sterk spelende Boëtius viel geblesseerd uit en moet mogelijk het bekerduel in de Arena tegen aartsrivaal Ajax missen. De Klassieker staat aanstaande woensdag op het programma.