Ajax wint nipt van PSV en herovert koppositie op Vitesse

Door Voetbalcentraal, sunday 2014-01-19 18:50:00

Ajax staat weer bovenaan in de eredivisie. De ploeg van Frank de Boer had het in de eerste helft tegen PSV erg lastig, maar door een rake kopbal van Kolbeinn Sigthorsson won de regerend landskampioen uiteindelijk wel (1-0). Het verschil tussen beide ploegen is inmiddels opgelopen tot veertien punten. In de eerste helft in de goedgevulde Amsterdam ArenA waren de bezoekers een stuk gevaarlijker in aanvallend opzicht. Vooral Memphis Depay liet zich gelden. Jurgen Locadia kreeg twee grote mogelijkheden om te scoren, maar de jonge aanvaller van PSV wist Jasper Cillessen niet te passeren. Ajax maakte in de eerste 45 minuten een onzekere indruk en ging de rust in met een onprettig gevoel. Na de hervatting waren de rollen omgedraaid. Ajax was gretig en brutaal en drukte het collectief van PSV ver terug. De gasten uit Eindhoven kwamen nauwelijks nog aan voetballen toe en betaalden daar halverwege de tweede helft de prijs voor. Sigthorsson kopte een voorzet van Schöne van dichtbij achter Jeroen Zoet. Na de openingstreffer ging PSV wel op jacht naar de gelijkmaker, maar het ontbrak de formatie van Phillip Cocu aan overtuiging. Ajax herovert de koppositie op Vitesse, al staan beide ploegen in punten gelijk.