'Hattrick-hero' Eto'o duwt Man Utd verder in de problemen

Door Voetbalcentraal, sunday 2014-01-19 20:30:00

Het blijft een dramatisch seizoen voor Manchester United. De kwakkelende ploeg van David Moyes ging tegen titelfavoriet Chelsea (3-1) onderuit en leed daarmee alweer de zevende nederlaag van het seizoen. De achterstand op lijstaanvoerder Arsenal bedraagt inmiddels veertien punten. Het eerste doelpunt van de gelouterde aanvaller uit Kameroen kwam enigszins gelukkig tot stand. Het schot van de routinier werd van richting veranderd en verdween over David De Gea in het doel. Pal voor rust keken The Mancunians tegen een 2-0 achterstand aan. Weer was het Eto'o die het thuispubliek in extase en Moyes in mineur bracht. Vlak na rust was alle spanning op Stamford Bridge verdwenen. Eto'o scoorde uit een rebound en zorgde er hoogstpersoonlijk voor dat Chelsea in het spoor van Arsenal en Manchester City blijft. Het tegendoelpunt van Manchester United, gemaakt door Javier Hernández, was voor de statistieken. In de slotfase kreeg Nemanja Vidic nog een rode kaart vanwege een forse charge op Eden Hazard. Oud-Vitessenaar en miljoenenaankoop Nemanja Matic viel nog in en had daardoor een kleine bijdrage in de dikverdiende zege van The Blues. Overige uitslag Premier League: Swansea City - Tottenham Hotspur 1-3