Benfica boekt nipte zege in halve finale Europa League

Door Voetbalcentraal, thursday 2014-04-24 23:20:51

Benfica heeft in de eerste wedstrijd in de halve finale van de Europa League met 2-1 gewonnen van Juventus. Uiteindelijk met een beetje mazzel, want Juventus was eigenlijk de gehele tweede helft beter, maar Benfica sloeg toch toe in de slotfase. De Portugezen begonnen uitstekend en kwamen al na drie minuten op voorsprong door een goal van Ezequiel Garay. Vervolgens denderde Benfica door en kreeg het nog een goede mogelijkheid via oud-Ajacied Miralem Sulejmani. Juventus begon meer en meer het middenveld te domineren onder leiding van dirigent Andrea Pirlo en supertalent Paul Pogba. De gelijkmaker kon daarom ook niet uitblijven en Carlos Tevez schoof deze binnen. Na een mooie kapbeweging speelde hij zich vrij en verschalkte de Benfica-keeper. Één uitbraak van Benfica was genoeg om de overwinning te pakken. Lima knalde prachtig raak. Ander uitslag Europa League: Sevilla - Valencia 2-0