RKC bereikt finale na gelijkspel tegen De Graafschap

Door Voetbalcentraal, sunday 2014-05-11 18:30:00

RKC Waalwijk handhaaft zich vooralsnog in de Eredivisie. Nadat er in Doetinchem werd gewonnen met 1-0, werd er zondag in het eigen Mandenmakers Stadion gelijkgespeeld. Dat is genoeg voor een finale plek in de nacompetitie. Beide ploegen bleven steken op een 1-1 gelijkspel. In de eerste helft vielen er weinig grote kansen te noteren. Vlak na rust zette Dean Koolhof de bezoekers op voorsprong. Enkele minuten later was het echter alweer gelijk. Jean David Beaguel schoot de bal tegen de touwen. Daarna was het maar eenrichtingsverkeer richting het doel van RKC-doelman Arjan van Dijk. Maar de doelman hield de schade beperkt waardoor het uiteindelijk 1-1 bleef. RKC neemt in de finale van de nacompetitie het op tegen Excelsior. De tweeluik bepaalt uiteindelijk wie promoveert naar de Eredivisie