Heracles pakt SC Cambuur in laatste minuut twee punten af

Door Voetbalcentraal, sunday 2014-02-09 16:57:28

SC Cambuur Leeuwarden leek heel lang dichtbij de eerste uitzege van het seizoen. In de allerlaatste minuut van de wedstrijd kwam Heracles Almelo echter langszij, waardoor de Friezen genoegen moeten nemen met 1-1. Cambuur kwam na een flinke twintig minuten op voorsprong. Elvis Manu, die sinds zijn tijdelijke overgang naar Friesland al drie keer scoorde, was ook dit keer de man die de ban brak, bij afwezigheid van Bartholomew Ogbeche. Heracles Almelo had dan wel het meeste balbezit, de ploeg van Jan de Jonge deed daar behoorlijk weinig mee. Alleen Mark Uth loste in de eerste helft een schot op keeper Leonard Nienhuis. In de tweede helft duurde het ook heel lang voordat er gescoord werd. Het was uiteindelijk in de 89'ste minuut Mike te Wierik die de ban brak. De rechtsback schoot de 1-1 op het scorebord. Hij zorgde er daarmee voor op de vijftiende plek blijft staan. Heracles passeert met dit ene puntje FC Groningen, maar zij moet nog spelen tegen SC Heerenveen en heeft bovendien midweeks een inhaalwedstrijd tegen FC Twente.