Rode Derby van het Noorden eindigt in winst voor Heerenveen

Door Voetbalcentraal, sunday 2014-02-09 18:47:13

SC Heerenveen heeft in de Noordelijke derby tegen FC Groningen met 0-3 gewonnen. De goals vielen allen in een tijdsbestek van zeven minuten. In de 33'ste minuut bracht Rajiv van la Parra de Friezen op voorsprong. De buitenspeler inspireerde zijn medespelers, want binnen drie minuten had ook Hakim Ziyech zijn goaltje te pakken. De derde goal zat er daarna ook aan te komen, maar Maikel Kieftenbeld hield de bal met zijn hand van de lijn af. De controlerende middenvelder kreeg daar een rode kaart voor. De daaropvolgende strafschop werd alsnog benut door Alfred Finnbogason. In de tweede helft kwam Groningen een beetje terug in het spel. Ze werden daarbij geholpen door Kenneth Otigba, die twintig minuten voor het einde van de wedstrijd eveneens het veld moest ruimen. Er werd daarna nog één keer gescoord door Groningen. Genero Zeefuik versierde een strafschop, die werd benut door Michael de Leeuw. Dat deed niks af aan de overwinning van H'veen, dat daardoor de vijfde plek weer inneemt, in plaats van PSV. Groningen heeft het met een elfde plek allemaal iets minder goed in orde.