Excelsior en FC Dordrecht promoveren naar Eredivisie

Door Voetbalcentraal, sunday 2014-05-18 17:33:18

Het nieuwe Eredivisieseizoen zal aanvangen met drie promovendi. Na de directe promotie van Willem II promoveerden vandaag ook FC Dordrecht en Excelsior. FC Dordrecht rekende af met Sparta Rotterdam, Excelsior stuurde RKC naar de Jupiler League. FC Dordrecht won de return van Sparta Rotterdam met 3-1. Na de 2-2 remise in het eerste duel was FC Dordrecht al de favoriet om promotie naar de Eredivisie te realiseren. Hoewel Sparta allesbehalve kansloos was, stonden ze wel al na vijf minuten voor een onmogelijke opdracht: Funso Ojo profiteerde van een blunder van Ricardo Kieboom, de vervanger van Khalid Sinouh in de basis van de Rotterdammers. FC Dordrecht zette door en kwam vlak voor rust op 2-0. Nota bene Sparta-huurling Paul Galdon scoorde. In de tweede helft wist Sparta de spanning nog enigszins terug te brengen, toen Mimoun Mahi de 2-1 maakte. Promotie kwam echter nooit dichtbij voor Sparta en tot overmaat van ramp moest Steef Nieuwendaal vijf minuten voor tijd inrukken, vanwege zijn tweede gele kaart. Uiteindelijk kwam FC Dordrecht zelfs nog op 3-1, toen de invallende keeper Roy Kortsmit mee naar voren ging bij een corner van Sparta. Giovanni Korte profiteerde ervan en mede daardoor is FC Dordrecht volgend seizoen te bewonderen in de Eredivisie. Ook Excelsior speelt volgend seizoen in de Eredivisie. De Kralingers wisten knap over twee duels af te rekenen met RKC Waalwijk. In Rotterdam won Excelsior met 2-0 en dus moest RKC Waalwijk geen tegendoelpunten krijgen en dan minimaal twee keer scoren, om een realistische kans te houden op lijfsbehoud. Na vier minuten scoorde echter Lars Veldwijk de 0-1 en na 26 minuten Sander Fischer de 0-2. RKC moest nu vijfmaal scoren en had een mirakel nodig. Het 'Wonder van Waalwijk' leek nog gestalte te krijgen toen Jean-David Beauguel en Peter Jüngschlager nog voor rust de stand gelijk trokken. In de tweede helft kreeg het echter alleen kansjes via Beauguel en Aurelièn Joachim, maar geen doelpunten. En daardoor was degradatie een feit voor de Waalwijkers. Excelsior is daarentegen volgend seizoen de tweede Rotterdamse club in de Eredivisie. Later reacties Warner Hahn, Jeffrey Fortes, Robin Gosens, Paul Gladon, Giovanni Korte, Marco Boogers en Josimar Lima van FC Dordrecht op site!