FC Twente verliest dure punten tegen ADO na rood Bengtsson

Door Voetbalcentraal, wednesday 2014-04-02 20:53:16

FC Twente heeft in de Grolsch Veste dure punten verspeeld in de strijd om plaats twee. De Tukkers eindigden met negen man. Na de eerste rode kaart kreeg de thuisploeg het pas lastig, met als gevolg dat ADO Den Haag langszij kwam: 1-1. Wout Brama stond bij Twente na ongeveer een jaar blessureleed aan de aftrap. Zijn collega-middenvelder Felipe Gutierrez bezorgde de thuisploeg de eerste treffer van de wedstrijd. Na een effectieve kapbeweging schoot de Chileen binnen. Pas na rust kreeg Twente het lastig. Rasmus Bengtsson vloerde Michiel Kramer en moest het veld verlaten van scheidsrechter Kevin Blom, die twee goals van Twente afkeurde wegens buitenspel. Nadat Kramer ADO langszij had gekopt in de 83e minuut, uitte Luc Castaignos zijn frustraties met een harde tackle. Het leverde de spits een directe rode kaart op. Door het puntenverlies heeft Twente nu evenveel punten als Vitesse en PSV: 53. Feyenoord leidt in de strijd om de tweede plaats met vier punten meer.