Arsenal krijgt bij Everton weer enorme klap te verwerken

Door Voetbalcentraal, sunday 2014-04-06 16:48:45

Arsenal is definitief de aansluiting met de top van Engeland verloren. Chelsea, Liverpool en Manchester City zullen uitmaken wie kampioen wordt. Na nederlagen tegen die drie titelkandidaten, werd er ook ruim verloren van nummer vijf Everton: 3-0. Everton heeft daardoor nog slechts een achterstand van één punt op The Gunners, die bovendien een wedstrijd meer hebben gespeeld dan hun opponent in de strijd om een Champions League-ticket. Romelu Lukaku was een van de uitblinkers aan Evertons zijde. De Belg zag Steven Naismith in de rebound de score openen nadat hij Wojciech Szcz?sny niet kon passeren. Nog voor rust lukte dit hem wel: hij sneed vanaf de rechterflank naar binnen en haalde hard uit met links, 2-0. Mikel Arteta, die het duel met Everton vooraf 'allesbepalend voor ons seizoen' noemde, vergrootte het leed in de tweede helft door met een eigen doelpunt tegen zijn voormalig werkgever de eindstand op het scorebord te zetten.