Roda ondanks remise tegen AZ dieper in degradatienood

Door Voetbalcentraal, sunday 2014-04-06 18:56:04

Roda JC lijkt op weg naar directe degradatie. De Kerkraders lieten zondagmiddag na het volle pond te pakken tegen het bezoekende AZ van Dick Advocaat (2-2). Met nog drie wedstrijden te gaan heeft Roda een achterstand van twee punten op NEC en de tijd dringt. Roda moet nog op bezoek bij FC Twente, speelt nog thuis tegen FC Groningen en sluit af met een uitwedstrijd bij Go Ahead Eagles. Een lastig programma en daardoor was het gelijkspel tegen AZ een gemiste kans op een overwinning. De thuisploeg was sterk in het eerste half uur en beloonde zichzelf: Berry Powel kopte raak uit een voorzet van Henk Dijkhuizen, 1-0. Markus Henriksen temde de euforie in Kerkrade door snoeihard raak te schieten, tien minuten voor rust. Na rust leidde AZ eerst de dans: Aron Jóhannsson was trefzeker met het hoofd. In het hectische restant van de wedstrijd bezorgde Guus Hupperts vanuit de rebound zijn ploeg een punt en miste Roda vervolgens de een aantal mogelijkheden om te winnen. Guy Ramos sloeg in die slotfase bij onenigheid met AZ-doelman Esteban naar de edele delen van de Costa Ricaan en ontving daarvoor zijn tweede gele kaart.