Van Gaal begint bij Manchester United met ruime zege

Door Voetbalcentraal, thursday 2014-07-24 09:35:37

Louis van Gaal kent een uitstekend debuut bij Manchester United. Voor liefst 86.000 toeschouwers zag hij zijn ploeg ruim winnen van LA Galaxy. In de Rose Bowl in Pasadena werd het 7-0 voor de Engelsen. Voor rust werd er al een comfortabele voorsprong opgebouwd door een doelpunt van Danny Welbeck en Wayne Rooney (2). Rooney keerde na rust niet terug in het veld maar zag wel hoe zijn ploeg uitliep naar een 7-0 overwinning door doelpunten van Reece James (2) en Ashley Young (2). Niet alleen voor van Gaal was het zijn debuut, ook voor aanwinsten Ander Herrera en Luke Shaw ging het duel als officieuze wedstrijd de boeken in. Robin van Persie ontbrak nog wegens vakantie. Manchester United speelt tijdens de trip in de Verenigde Staten ook nog oefenduels met AS Roma, Internazionale en Real Madrid.