Dortmund komt goal tekort om comeback compleet te maken

Door Voetbalcentraal, tuesday 2014-04-08 23:06:14

Borussia Dortmund heeft dinsdagavond in eigen huis van Real Madrid gewonnen. De 2-0 zege bleek echter niet genoeg voor plaatsing voor de halve finale. Marco Reus trof tweemaal doel. Dortmund wilde graag met de van een schorsing teruggekeerde Robert Lewandowski een snelle goal maken. Hoewel Real Madrid, zonder de geblesseerde Cristiano Ronaldo, in eerste instantie domineerde en hierdoor een penalty kreeg die gemist werd door Angel die Maria, slaagde Reus daar binnen het half uur in na een fout van Pepe. Reus ontpopte zich tot held van de Duitsers, voor de eerste helft in ieder geval. Hij scoorde voor rust uit een rebound namelijk wederom en gaf daarmee het thuispubliek hoop op een complete comeback, na de 3-0 nederlaag in Madrid. Die kwam er niet, waardoor Real Madrid zich, net als verleden jaar, plaatst voor de halve finale. Borussia was wel nog heel dichtbij de derde: Henrikh Mkhitaryan (onder andere de paal stond in de weg) en Kevin Grosskreutz kregen de grootste mogelijkheden.