Atlético Madrid schakelt Barcelona uit na furieuze start

Door Voetbalcentraal, wednesday 2014-04-09 22:48:35

Atlético Madrid staat in de halve finale van de Champions League. De ploeg van Diego Simeone leverde een enorme prestatie door in eigen huis een vroeg genomen voorsprong van 1-0 vast te houden tot aan het einde van de wedstrijd. Zoals zo vaak dit seizoen zagen de toeschouwers in Vicente Calderón een gepassioneerde thuisploeg, die in Barcelona had geremiseerd (1-1). Atlético overliep de Catalanen in de beginfase onder leiding van voormalig Barcelona-aanvaller David Villa. Villa's collega-aanvaller Adrián, opgesteld bij afwezigheid van de geblesseerde Diego Costa, raakte al na vijf minuten de kruising tussen paal en lat. Ongeveer tien seconden later trof Koke wel doel nadat Adrián op aangeven van Villa de bal terugkopte. Atlético had wel drie maal kunnen scoren in de eerste twintig minuten. Barcelona kwam niet onder de druk van de imponerende gastheren uit en dat leverde Villa door hard werken twee dotten van kansen op: zowel in de veertiende minuut als vier minuten later trof hij het houtwerk. Barcelona herpakte zich matig. De ploeg kreeg wel eindelijk adem na twintig minuten en pakte het overgrote deel van het balbezit, maar kon dit niet omzetten naar kansen door de sterke defensie van haar opponent. Na rust zette deze situatie zich voort. Grootste kansen namens Barcelona waren voor aanvoerder Xavi (tikte over en kopte naast) en Neymar (kopte net naast). Atlético kwam er nog heel gevaarlijk uit via aanvoerder Gabi en invaller Cristian Rodriguez, maar Pinto weerhield Atlético van een verdubbeling van de score. Het stadion ontplofte na het laatste fluitsignaal van de uitstekende fluitende Howard Webb, waardoor twee clubs uit Madrid in de halve finales van de Champions League spelen.