Feyenoord staat voor loodzwaar karwei na verlies in De Kuip

Door Voetbalcentraal, wednesday 2014-07-30 22:15:34

Feyenoord heeft een wonder nodig om de volgende kwalificatieronde in de Champions League te bereiken. De ploeg van trainer Fred Rutten verloor in de volgepakte Kuip met 1-2 van Besiktas. De return in Istanbul is volgende week woensdag. Joris Mathijsen beleefde een zeer lastige avond in Rotterdam-Zuid. Bij het eerste doelpunt van de Turkse bezoekers liet hij zich aftroeven door Mustafa Pektemek, die met een kopbal voor de openingstreffer zorgde. De tweede treffer van Besiktas, na rust, kwam door een foutieve pass van de geroutineerde verdediger. Kerim Frei Koyunlu profiteerde optimaal van de misser, al werd de bal onderweg nog aangeraakt door invaller Khalid Boulahrouz. Pas ver in blessuretijd kwam het tegendoelpunt van Feyenoord tot stand. De Italiaanse scheidsrechter Luca Banti wees naar de stip na een overtreding op de snelle Elvis Manu. Mitchell te Vrede maakte geen fout vanaf elf meter. Er was helaas voor de thuisclub geen tijd meer om een gelijkmaker te produceren.