Europees seizoen PSV begint met nipte zege op Oostenrijkers

Door Voetbalcentraal, thursday 2014-07-31 21:06:27

Als eerste Nederlandse club heeft PSV dit seizoen een Europese overwinning geboekt. In een redelijk gevuld Philips Stadion werd SKN Sankt Pölten met 1-0 verslagen. De zege op de Oostenrijkse tweedeklasser was moeizamer dan gedacht. PSV had in hun eerste officiële wedstrijd van het seizoen 2014/15 moeite met de stug verdedigende Oostenrijkers. Na 45 minuten voetbal stond het dan ook 0-0. In de tweede helft kon PSV, dat nog zonder de WK-gangers Memphis Depay, Georginio Wijnaldum en Santiago Arias speelde, het kwaliteitsverschil wel in doelpunten uitdrukken. In de 56ste kopte debutant Luuk de Jong een voorzet van Luciano Narsingh binnen. Een opmerkelijk moment in de wedstrijd was de rode kaart van Florian Jozefzoon. De buitenspeler van PSV kreeg tweemaal geel voor een schwalbe in het strafschopgebied, terwijl er in beide gevallen sprake was van contact tussen hem en de betreffende Oostenrijkse verdediger. Vooral bij zijn tweede kaart leek een penalty logischer. Volgende week is de return in Oostenrijk.