Eriksen redt in blessuretijd punt voor Tottenham Hotspur

Door Voetbalcentraal, saturday 2014-04-12 20:07:00

Na een onthutsend zwak begin hield Tottenham Hotspur toch nog een punt over aan het uitduel met West Bromwich Albion. The Spurs keken na een half uur spelen tegen een 3-0 achterstand aan, maar kwamen na rust toch nog op gelijke hoogte. Christian Eriksen onderscheidde zich door de 3-3 aan te tekenen. Matej Vydra maakte het snelste doelpunt van West Bromwich Albion ooit in de Premier League. Al na 27 seconden had hij het leer achter doelman Hugo Lloris gewerkt. Tottenham Hotspur bleef er vervolgens op los klungelen en kreeg slechts drie minuten later een volgende tegentreffer te verwerken. Nu was het Chris Brunt die de bal, met een zeer fraaie volley, tegen de touwen werkte. Stéphane Sessègnon zette WBA op een nog ruimere voorsprong, na onhandig kopwerk van Younès Kaboul, en daarmee leek de strijd gestreden. Een eigen doelpunt van Jonas Olsson gaf de bezoekende fans weer enige hoop en na de pauze stond er een volledig anders Tottenham Hotspur binnen de lijnen. Twintig minuten voor tijd resulteerde het goede spel in de aansluitingstreffer van Harry Kane, op aangeven van Aaron Lennen. In een spannende slotfase had WBA het duel kunnen beslissen, maar was Tottenham Hotspur de gelukkigste. Nadat Danny Rose zijn kans verprutste, was het oud-Ajacied Eriksen die de stand gelijk trok. Kort voor het laatste fluitsignaal was de 3-3 een feit en dat betekende tevens de eindstand. Overige uitslagen: Sunderland - Everton 0-1 Stoke City - Newcastle United 1-0 Fulham - Norwich City 1-0 Southampton - Cardiff City 0-1 Crystal Palace - Aston Villa 1-0