Gideon Dijks: "Hadden recht op meer, penaltyserie is loterij"

Door Voetbalcentraal, sunday 2014-04-13 00:40:22

ZWOLLE - De speelsters van Telstar Vrouwen zaten binnen recordtijd in de kleedkamer. Teleurgesteld, uiteraard. Misschien nog wel het meest omdat ze het zelf hadden laten liggen in de kwartfinale van de KNVB-beker Vrouwen. PEC Zwolle Vrouwen won na strafschoppen: 3-1. TEKST: Maarten de Jong De WitteLeeuwinnen hadden donderdag en vrijdag nog op penalties getraind. Dat was voor de zekerheid, want wie weet zou met strafschoppen een plek in de halve finale afgedwongen kunnen worden. Stefanie van der Gragt schoot om het echie op de paal, Dominique Bruinenberg trof de lat. De inzet van Loïs Oudemast werd gestopt. "Ze zijn normaal zekerheidjes. Op de training vlogen de ballen er wel in", merkte trainer Gideon Dijks na de wedstrijd op in gesprek met Voetbal Centraal. "Maar goed, penalties nemen is een loterij." Zijn ploeg had in de negentig minuten daarvoor kansen genoeg gehad om de wedstrijd te beslissen. Toch stond uiteindelijk een stand van 2-2 op de borden. Marianne van Brummelen opende in de derde minuut de score. Nog voor de rust herstelden Van der Gragt en Oudemast de schade. Invalster Yvette van Daelen zette PEC Zwolle Vrouwen tien minuten voor tijd op gelijke hoogte. Het liep niet altijd even lekker bij Telstar Vrouwen. Dat had ook deels met de opstelling te maken. Priscilla Mesker kon op het laatste moment toch niet spelen. Ze heeft wat last van haar spieren en Dijks wilde geen risico nemen. Dominique Vugts, middenveldster of aanvalster, moest centraal achterin starten. Linksbuiten Lavinia Poku stond niet voor het eerst linksback. De openingsgoal van Van Brummelen viel dus al vroeg. Zowel Vugts als Poku kon de snelle aanvalster niet meer achterhalen. "Ik vond dat Poku daar niet goed stond. We moesten wennen. Dat snap ik ook wel. De verantwoordelijkheid voor de opstelling ligt bij mij, niet bij de speelsters", gaf Dijks aan. "Gelukkig herstelden we ons een half uur later fantastisch." De gasten hadden voor rust afstand kunnen nemen. "Dat heb ik de speelsters halverwege ook verweten", merkte Dijks op. "Het had wel 1-5 kunnen staan. We hadden recht op meer. In de tweede helft ging het spel over en weer. Het is jammer dat we het niet eerder af hebben kunnen maken. Ik speel graag tegen kwaliteitsploegen. Die hadden we in de halve finale getroffen. We missen nu een mooie wedstrijd."