Feyenoord ontsnapt in slotfase en is terug in Europa

Door Voetbalcentraal, thursday 2014-08-28 22:36:00

Na zes jaar speelt Feyenoord weer Europees voetbal. De Rotterdammers maakten het zichzelf zeer lastig in de return tegen Zorya Luhansk, maar ontsnapten in de laatste minuut. Na een 3-0 voorsprong werd het 3-3, maar Elvis Manu bracht redding. Na het gelijkspel in Oekraïne was een overwinning noodzakelijk voor Feyenoord. De intenties waren snel zichtbaar op het veld en in een sfeervolle Kuip werd Zorya aanvankelijk van de mat gespeeld. Mitchell te Vrede zette de thuisploeg op voorsprong in de achttiende minuut. Bij een klutsmoment was de spits, die dit seizoen bijzonder trefzeker is, als eerst bij de bal en vond hij het net. Na een momentje van schrik, toen Ruslan Malinovskyi namens Zorya de lat raakte, gaf Ruben Schaken Feyenoord nog meer lucht. Op aangeven van Terence Kongolo schoot de buitenspeler overtuigend raak. Er leek geen vuiltje aan de lucht voor Feyenoord. Zorya deelde speldenprikjes uit, maar was voor de rust in de niet efficiënt. Maksym Bilyi kopte de bal vlak na de hervatting achter zijn eigen doelman en Feyenoord zat op rozen. Het Legioen vierde het feestje al en plaatsing voor de Europa League was een feit. Zo leek het althans, want het tij keerde volledig. Een uitbraak in de 56ste minuut leverde de bezoekers een vrije trap op en die werd benut door Ruslan Malinovsky. Toen Bilyi even later zijn fout goedmaakte door de aansluitingstreffer binnen te koppen, was de spanning plotseling volledig terug. Een tweede treffer van Malinovskiy maakte de stunt compleet, maar Feyenoord ontsnapte in de blessuretijd aan een nachtmerrie. Invaller Manu maakte de bevrijdende 4-3 en hielp zijn werkgever eindelijk weer eens aan Europees voetbal.