Burnet schiet FC Groningen in saai duel naar zege op Vitesse

Door Voetbalcentraal, wednesday 2014-05-07 20:46:27

FC Groningen ligt een stapje voor op Vitesse in de strijd om een ticket voor Europees voetbal. In eigen huis zegevierde de ploeg van Erwin van de Looi na een late treffer van linksback Lorenzo Burnet, 1-0. Jan-Arie van der Heijden zal zich de goal aanrekenen. De centrale verdediger van Vitesse kreeg de bal niet onder controle in zijn eigen strafschopgebied en Burnet profiteerde met een schot met buitenkant voet. De wedstrijd was gezapig. Hoogtepunt van de eerste helft was de penalty die de bezoekers kregen in de dertiende minuut na een overtreding van Rasmus Lindgren. Christian Atsu schoot echter zwak op doel, waardoor Marco Bizot kon keren. Vitesse had over negentig minuten rond de zeventig procent balbezit, maar kon dit niet omzetten in grote mogelijkheden. De grootste mogelijkheid die niet tussen de palen belandde was, tekenend, van Groningen. Richairo Zivkovic stuitte met een kopbal op Piet Velthuizen.