PSG prolongeert titel na puntenverlies Monaco

Door Voetbalcentraal, wednesday 2014-05-07 21:10:00

Paris Saint Germain zou tegen Stade Rennes de kampioenswedstrijd spelen maar de ploeg uit Parijs wisten vóór de aftrap dat de titel een feit was. Nummer twee AS Monaco leed puntenverlies, dat net genoeg was voor de titel. Monaco kwam woensdagavond niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen laagvlieger En Avant Guingamp. Het duurde enige tijd voordat het eerste doelpunt viel. Maar twaalf minuten voor tijd zette Dimitar Berbatov de thuisploeg op voorsprong. Monaco hield de voorsprong niet lang vast want vijf minuten voor tijd was het raak aan de andere kant. Fatih Atik zorgde voor de gelijkmaker van Guingamp. Even leek het een spannende slotfase te worden toen Mustapha Diallo in de 88ste minuut rood kreeg, maar dat bleek uiteindelijk niet te zijn. Na de rode kaart stond de 1-1 stand op het score bord, genoeg voor de kampioenschap van PSG. Monaco heeft met nog twee duels te spelen een achterstand van zeven punten op Paris SG. Dat is dus niet meer in te halen. De ploeg van Gregory van der Wiel en co winnen voor de vierde keer in totaal de Franse titel.