Van der Vaart valt geblesseerd uit bij fikse nederlaag HSV

Door Voetbalcentraal, saturday 2014-08-30 18:39:00

Hamburger SV is het nieuwe seizoen slecht begonnen. Na het gelijkspel in de eerste wedstrijd, werd zaterdagmiddag op eigen veld een beschamende nederlaag geleden. Promovendus SC Paderborn was met 0-3 te sterk, Rafael van der Vaart viel uit. Doelman René Adler hield HSV in de beginfase nog op de been, maar kon geen redding brengen bij de inzet van Elias Kachunga. De kleine spits scoorde vorige week al en was nu opnieuw trefzeker. Even later maakte hij zelfs zijn tweede van de middag, maar hij werd teruggefloten wegens buitenspel. HSV was daardoor nog in leven, maar speelde ronduit slecht. Nog voor de rust moest Van der Vaart het veld verlaten met een blessure, waarvan de ernst nog niet bekend is. Zonder de Nederlander gingen die Rothosen het niet beter doen, integendeel. De schaarse mogelijkheden werden niet benut. Paderborn ging wél efficiënt met de kansen om en kwam in de tweede helft op 0-2 via Mario Vrancic, die een puntgave pass van Marcell Jansen afrondde. Moritz Stoppelkamp maakte de derde treffer en daarmee was de afgang compleet voor HSV, dat opnieuw een rampseizoen boven het hoofd hangt. Overige uitslagen: Bayer Leverkusen - Hertha BSC 4-2 VfB Stuttgart - 1. FC Köln 0-2 Werder Bremen - TSG Hoffenheim 1-1 VfL Wolfsburg - Eintracht Frankfurt 2-2