Chelsea verslaat Everton in spektakelstuk van negen goals

Door Voetbalcentraal, saturday 2014-08-30 20:43:57

Chelsea is na drie speelrondes in de Premier League nog steeds ongeslagen. Zaterdagavond werd ook de lastige uitwedstrijd tegen Everton gewonnen. De wijze waarop dat gebeurde, was spectaculair. Op Goodison Park werd het uiteindelijk 3-6. Vanaf de eerste minuut was de wedstrijd al gelijk memorabel. Na een kleine drie minuten stond het al 0-2 door goals van Diego Costa en Branislav Ivanovic. Everton weigerde zich echter over te geven. De Engelse subtopper kwam beter in hun spel en dat resulteerde in de 1-2 van Kevin Mirallas vlak voor rust. Het echte spektakel begon echter pas ongeveer het midden van de tweede helft. Vanaf de 67ste minuut resulteerde zo goed als alles wat Everton en Chelsea deden in een doelpunt. Eerst maakte Seamus Coleman een eigen doelpunt in de betreffende minuut door een knappe actie van Eden Hazard, daarna troffen Steven Naismith (de 2-3), Nemanja Matic (de 2-4), Samuel Eto'o (de 3-4) en Ramires (de 3-5) in de tien daaropvolgende minuten het net. Hoewel Everton ook nu op zoek ging naar de aansluitingstreffer, scoorden zij niet meer. Wel profiteerde Diego Costa nog van een fout van Everton-debutant Muhamed Besic en bracht daarmee de indrukwekkende eindstand van 3-6 op het scorebord.