ADO Den Haag delft onderspit tegen ongeslagen Cambuur

Door Voetbalcentraal, saturday 2014-08-30 21:04:00

SC Cambuur is bezig aan zijn beste seizoensstart ooit in de Eredivisie. De Friezen bleven ook in hun vierde duel ongeslagen. Het bezoekende ADO Den Haag bood dapper verweer, maar stapte uiteindelijk toch met een 3-2 nederlaag van het veld. ADO begon nog sterk aan de wedstrijd, maar ook Cambuur verstopte zich niet. Het werd een aantrekkelijk schouwspel met in de tiende minuut aan beide kanten een bal op de lat. Erik Bakker was de gevaarlijkste man aan de zijde van de thuisploeg. Hij was ook degene die kort voor rust de openingstreffer maakte. Bartholomew Ogbeche leek een aanval van Cambuur te verprutsen, maar hij kreeg de bal toch bij Bakker en die zag zijn inzet vervolgens via een ADO-speler in het doel verdwijnen. Henk de Jong en zijn mannen zochten met een goed gevoel de kleedkamer op, maar kort na de rust was die blijdschap alweer verdwenen. Michiel Kramer maakte de gelijkmaker en twee minuten later was ook Xander Houtkoop, die een matige Leonard Nienhuis verschalkte, trefzeker: 2-1. Cambuur wilde de eigen fans echter vermaken en greep uiteindelijk toch de drie punten. Albert Rusnák kreeg een strafschop nadat Timothy Derijck hem onderuit haalde in het strafschopgebied, waarna Bakker vanaf elf meter zijn tweede van de avond maakte. In de slotfase tekende Lucas Bijker met een hard schot, dat nog van richting werd veranderd, voor de winnende Cambuur-treffer.