Van Deelen treurt na eerste minuten: "Zij waren effectiever"

Door Voetbalcentraal, sunday 2014-08-31 00:38:39

DORDRECHT - Ook Jordy van Deelen weet nu hoe het is om met FC Dordrecht in de Eredivisie te spelen. De verdediger maakte tegen AZ (1-3) zijn eerste minuten van het seizoen. Hij hield niet zo'n heel positief gevoel over aan de wedstrijd. TEKST: Maarten de Jong Trainer Erwin Brandts koos er halverwege bij de stand van van 0-2 voor om van tactiek te veranderen. Rechtsback Jeffry Fortes werd verdedigende middenvelder, Van Deelen viel in als verdediger. Tien minuten later verloor de invaller aanvaller Muamer Tankovic uit het oog, die vervolgens wel heel makkelijk de vrijstaande Steven Berghuis vond: 1-3. "Ik was net iets te laat om de bal te blokken", gaf Van Deelen na het duel in Dordrecht toe in gesprek met Voetbal Centraal. "We leden slordig balverlies op het middenveld en de linksbuiten gaf de bal tussen onze centrale verdedigers in. Het is zonde dat die goal viel, want we waren juist zo dicht bij de 2-2." FC Dordrecht deed niet voor het eerst dit seizoen leuk mee in een competitiewedstrijd. De ploeg kreeg voor rust drie heel behoorlijke kansen. Toch was het AZ dat via Guus Hupperts en Tankovic toe had geslagen. In de tweede helft bracht Mart Lieder met zijn eerste treffer van het seizoen de spanning terug. De thuisclub knokte, maar moest een paar minuten later dus de 1-3 incasseren. De Schapenkoppen lijken nog niet in staat om als het moet ook echt door te kunnen drukken. Ook met Rihairo Meulens en Rick ten Voorde erbij lukte het de mannen van Ernie Brands niet om de aansluitingstreffer te forceren. Ze kregen slechts één echt goede kans. Giovanni Korte zag zijn inzet tien minuten voor tijd van de lijn worden gehaald. "We hadden hoop dat onze tweede goal snel viel", zei Van Deelen. "Ik vond ons na rust de betere partij, want AZ heeft toen helemaal niets klaar gemaakt. Het is dan ook jammer dat het voor rust 0-2 stond. Deze nederlaag had echt niet gehoeven. Zij waren effectiever."