Eerste competitietreffer De Jong leidt vierde zege PSV in

Door Voetbalcentraal, sunday 2014-08-31 17:16:00

PSV blijft dit seizoen uitstekend presteren. Na drie overwinningen op rij werd zondagmiddag ook Vitesse aan de zegekar gebonden: 2-0. Luuk de Jong wist eindelijk het net te vinden in het shirt van zijn nieuwe werkgever. Vitesse maakte een matige indruk in het Philips Stadion. De Arnhemmers maken toch al een dramatische seizoensstart door met één punt uit vier duels zien zij alleen Heracles Almelo nog onder zich staan op de ranglijst. PSV is aan een heerlijke reeks bezig, al was het in de eerste helft nog mager wat de thuisploeg liet zien. Verder dan een mogelijkheid voor debutant Guardado en een kansje voor Luciano Narsingh kwam zij niet. PSV begon feller aan de tweede helft en greep binnen enkele minuten alsnog de voorsprong. De Jong miste aanvankelijk een grote kans, maar via Narsingh kreeg hij een herkansing en die benutte hij wél: 1-0. Vitesse probeerde hierna het schroom van zich af te gooien, maar werd pas in de slotfase enigszins gevaarlijk. Oud-PSV'er Zakaria Labyad was toen dichtbij de gelijkmaker en invaller Rochdi Achenteh raakte de paal. De Eindhovenaren hadden het geluk aan hun zijde en in de blessuretijd maakte Adam Maher aan alle onzekerheid een einde. Hij schoot de tweede, bevrijdende treffer binnen.