Dordrecht wint in slotfase van VVV-Venlo na boeiend duel

Door Voetbalcentraal, thursday 2014-05-08 21:45:00

FC Dordrecht heeft een prima basis gelegd voor de volgende ronde in de Jupiler Play-offs. Het team ging donderdagavond op bezoek bij VVV-Venlo en won in De Koel met 1-3. De gouden wissels zorgden voor een deel dat de zege op het conto van trainer Harry van den Ham kon worden geschreven. In de openingsfase begonnen beide ploegen nog wat voorzichtig. Er werden weinig kansen gecreëerd en goals bleven uit. Na twintig minuten was het toch raak. Rihairo Meulens legde klaar voor Paul Gladon, die de bal hard tegen de touwen knalde. Daarna waren er kansen over en weer, maar gescoord werd er niet voor rust. Dat René Trost zijn spelers had opgepept, was wel duidelijk. Zijn ploeg kwam beter uit de verf en maakte na rust de verdiende gelijkmaker. Dyon Gijzen legde panklaar voor Randy Wolters, die de 1-1 binnen tikte voor de Limburgers. Even daarna haalde Leon de Kogel prima uit, maar Warner Hahn stond paraat en houdt de bal uit het doel. Een kwartier voor tijd dacht Dyon Gijzen aan de goal van het jaar, maar zijn hakballetje ging centimeters naast. Even later was Meulens héél dicht bij een goal, maar zijn schot richting de kruising kwam net een haarlengte te kort. Vijf minuten voor het eindsignaal kwam Dordrecht tóch op voorsprong. Invaller Javier Vet schoot de bal via Randy Wolters binnen. In de laatste minuut van de reguliere speeltijd werd het zelfs nog 1-3 via Jessy Mayele, die koud in het veld stond. Eindstand in De Koel: 1-3. VVV zal zondag aan de bak moeten in Dordrecht. De ploeg van René Trost moet een achterstand goed maken voor een plekje in de Eredivisie. Alles of niets dus.