NAC speelt als herboren en zet PEC Zwolle knap opzij

Door Voetbalcentraal, sunday 2014-08-31 17:41:00

De eerste wedstrijden waren niet erg hoopgevend, maar in het vierde competitieduel heeft NAC Breda eindelijk weer eens kunnen overtuigen. PEC Zwolle werd met attractief spel opzij gezet: 3-1. Daarmee is de eerste zege een feit voor Nebojsa Gudelj en zijn mannen. Toch duurde het even voordat NAC het schroom definitief van zijn af gooide. PEC ging sterk van start en was via Tomás Necid zelfs dichtbij de openingstreffer, maar zijn kopbal ging net naast het doel van Jelle ten Rouwelaar. Daarna was het de thuisploeg die de klok sloeg en in het laatste kwartier voor de rust kans na kans creëerde. Nadat Erik Falkenburg en Isak Ssewankambo nog op doelman Diederik Boer of het aluminium stuitten, was het Stipe Perica die van dichtbij hard en hoog raak schoot. NAC ging met een voorsprong de pauze in. In het begin van de tweede helft was de concentratie weer even zoek bij de gastheren en daar profiteerde PEC direct van. Een fraaie combinatie werd afgerond door Nécid en zodoende was de stand gelijk. NAC zou echter toch aan het langste eind trekken. Perica verdiende een strafschop nadat hij werd gevloerd door Bram van Polen, voor Falkenburg bleek dit een koud kunstje: 2-1. Elson Hooi maakte het feestje compleet met een derde Bredase treffer in de slotfase.