Cambuur vernedert Groningen, Vitesse wint door Dauda

Door Voetbalcentraal, sunday 2014-09-14 16:29:48

Cambuur is gestegen daar de derde plaats in de Eredivisie. In een derby tegen FC Groningen werd indrukwekkend gewonnen. Vitesse pakte in eigen huis tegen Excelsior hun eerste zege van het seizoen. In een sfeervol Leeuwarden kwam Cambuur na rust op gang tegen FC Groningen. In de 52ste minuut maakte Manchester City-huurling Albert Rusnak de eerste goal van de wedstrijd. Na het doelpunt van de Slowaak verloor FC Groningen het hoofd. In een tijdsbestek van twee minuten kregen maarliefst vier spelers (Tom Hiariej, Maikel Kieftenbeld, Jarchinio Antonia, Rasmus Lindgren) een gele kaart. In de 62ste minuut kreeg laatstgenoemde zijn tweede gele kaart en moest FC Groningen de wedstrijd voortzetten met tien man. Daarna was Cambuur heer en meester en bouwde het de voorsprong via een heerlijke treffer van Bartholomew Ogbeche en een intikker van Sander van der Streek uit naar 3-0. Vitesse won voor zondagmiddag nog geen enkele wedstrijd dit seizoen in de Eredivisie en stond daarom op een teleurstellende zeventiende plaats. In de thuiswedstrijd tegen Excelsior begonnen de Arnhemmers echter sterk en kwam het na 40 minuten op voorsprong door een goal van Abiola Dauda, die zijn eerste goal van de competitie maakte. De Nigeriaanse Zweed had echter nog meer in petto. Na rust produceerde hij nog twee treffers en leidde hij Vitesse naar een overwinning op Excelsior, dat nog wel wat terug deed. In de 85ste minuut bracht Jeff Stans via een strafschop de eindstand op het scorebord.