Fout Cummins levert ADO in slotfase toch nog punt op

Door Voetbalcentraal, sunday 2014-09-21 11:25:00

Go Ahead Eagles leek zaterdagavond weer eens de volle winst te gaan pakken, maar op bezoek bij ADO Den Haag kreeg de ploeg uit Devenbter een late tegentreffer te verwerken. Doelman Erik Cummins ging in de fout, waardoor de uitslag uiteindelijk 1-1 was. Geheel onverdiend mag het gelijkspel niet genoemd worden, maar Go Ahead had na de voorsprong gehoopt op meer. Toch was het ADO dat het sterkst begon aan de wedstrijd en ook als eerst het net vond. De poging van Michiel Kramer werd echter afgekeurd wegens buitenspel. Ook Thomas Kristensen en Mike van Duinen kregen een kans namens de thuisploeg, die er duidelijk op gebrand waren om te winnen. Vlak na rust had Gianni Zuiverloon misschien wel de grootste kans aan ADO-zijde, maar hij kopte naast en dat bleek een fatale misser. Kort daarna nam Go Ahead namelijk de leiding. Teije ten Den, die net drie minuten in het veld stond, was Timothy Derijck de baas in de lucht en kopte de 0-1 binnen. ADO ging op zoek naar de gelijkmaker en was daar dichtbij via Roland Alberg. Wat Alberg echter niet lukte, lukte Kramer wel. Nadat Cummins een ogenschijnlijk makkelijke bal niet wist te vangen, was hij er als de kippen bij om de verdiende 1-1 aan te tekenen en daarmee bepaalde hij de eindstand.